Adem en ontspanningstherapie

Adem- en ontspanningstherapie

Wanneer je in je dagelijks leven last hebt van spanning en stress, je klachten (zie indicaties voor behandeling) ervaart die van invloed zijn op je dagelijks functioneren, dit je  leven beheerst of  erdoor stagneert, dan kan er sprake zijn van  “overspanning”. Door middel van adem- en ontspanningsoefeningen, speciaal ontwikkeld door dr. J.J. van Dixhoorn krijgt je lichaam de kans zich te herstellen. De oefeningen zijn makkelijk te doen, overal, tijdens je werkzaamheden buitenshuis of thuis.

Alleen….niet altijd zijn adem- en ontspanningsoefeningen  voldoende om je beter te voelen, of minder klachten te ervaren. Het bieden van psychosociale hulpverlening door motiverende en inzicht biedende  gesprekken, is soms ook niet voldoende.

ademtherapie, Leeuwarden, Inge Stolte, praktijk

 

Wat bied ik je aan?

Ik bied afhankelijk van de klachten en de hulpvraag, adem- en ontspanningstherapie aan of methodische hulpverleningsgesprekken. Een combinatie van beide therapie mogelijkheden is altijd mogelijk, vaak ook wenselijk. Een behandelplan wordt op maat gemaakt. Bewustwording van bovenmatige spanning in eigen lichaam en leven, actief leren ontspannen en vrijer ademen met daarnaast hulpverlenende gesprekken om inzicht te krijgen in de mogelijke oorzaken. Naast het krijgen van een beter inzicht in je eigen situatie bied ik je handvatten aan om  klachten te verminderen, en problemen, zoveel mogelijk en waar mogelijk, op te lossen.

Tijdens de intake wordt het behandelplan opgesteld  en wordt er gestart met een proefbehandeling.  Een proefbehandeling bestaat uit een vijftal sessies van ongeveer 60 minuten.

 

Meer weten? Achtergrondinformatie? Nieuwsgierig? Klik op de button hieronder!