Voorwaarden November kortingsweken 2018

Je krijgt €20,- korting op je 1ste behandeling Adem- en Ontspanningstherapie bovenop je eventuele vergoeding van je ziektekostenverzekeraar (lees hiervoor je polisvoorwaarden). Je korting kan dus flink oplopen. Hoe je de korting kunt krijgen??

LIKE wordt VOLGER van de FB pagina van KomopAdem TAG iemand die volgens jou ook wel wat ontspanning kan gebruiken en maak een AFSPRAAK via het contactformulier van www.komopadem.com

VOL=VOL

 

 

 

NOVEMBER KORTINGSWEKEN

Last van je ademhaling of spanningsklachten? Altijd al eens adem- en ontspanningstherapie willen proberen? Wil je weten of jouw klachten kunnen verbeteren of verholpen kunnen worden?
Pak dan nu een kans en maak een afspraak. De €20,– korting komt BOVENOP je eventuele vergoeding door je verzekering. (lees hiervoor je polisvoorwaarden).
Wat moet je doen om in aanmerking te komen voor deze korting?
LIKE en VOLG de FB-pagina van KomopAdem. TAG iemand die volgens jou ook wel wat ontspanning kan gebruiken.
Kom dan terug op de site ( www.komopadem.com)en maak een afspraak via het contact formulier.     VOL=VOL

Ik help je graag verder!

Beter slapen, wat kan je zelf!?

Beter slapen, wat kan je er eigenlijk zelf aan doen?

Een goede slaaproutine of ritueel is heel belangrijk, het is de basis voor een goede slaap. In een volgende blog ga ik in op de oorzaken van slecht slapen en waarom juist die zaken zo van invloed zijn op slaapgedrag maar voor degenen die al willen starten met goede gewoonten, het volgende;

 

Routine:

 • Stop een uur voor slapen gaan met beeldschermwerk, smartphones, televisie kijken . Eigenlijk alles wat met “blauw” licht te maken heeft. (je brein blijft anders té actief.)
 • Geen forse lichaamsbeweging voor het slapen gaan maar een ommetje mag! (je lichaam moet wél vermoeid zijn maar na sporten is je lichaamstemperatuur te hoog, die moet wat lager zijn om in slaap te kunnen vallen).
 • Gebruik geen alcohol (alcoholgebruik maakt dat je lever aan het werk gaat terwijl je die juist in rust wilt).
 • Ga zoveel als mogelijk op dezelfde tijd naar bed en sta op de zelfde tijd op. Ook als je niet goed hebt geslapen. (je lichaam en brein went aan het patroon waardoor in slaap komen steeds makkelijk zal gaan net als het doorslapen)
 • Eet na de avondmaaltijd niet meer (je maag heb je liever niet meer actief als je eigenlijk wilt slapen).
 • Zorg voor een goede kamertemperatuur (de ideale temperatuur ligt tussen de 16 en 20 graden, maar er zijn persoonlijke voorkeuren natuurlijk).
 • Piekeren en last hebben van stress is met regelmaat een boosdoener. Ontspannen en een rustige ademhaling helpen dan om beter in slaap te komen en door te slapen. (Wanneer je dat lastig vindt kan je natuurlijk een afspraak maken.)Welterusten!

 

Oorzaken van slecht slapen!

Weet je dat te weinig slapen en dus te weinig herstel in de nacht een risico vormt voor je algehele gezondheid? Je vatbaarder bent voor het oplopen van medische aandoeningen? Je bij slaapproblemen een serieus gezondheidsrisico loopt?

 • Piekeren
 • Te weinig lichaamsbeweging
 • Chronische stress
 • Beeldschermen (blauw licht) tot vlak voor het slapen gaan
 • Eten in de avond tot voor het slapen gaan
 • Alcohol gebruik
 • Overgewicht
 • Snurken

Komt je klacht voor in de rij hieronder. Heb je last van slecht slapen , slaapstoornissen of slaapproblemen? Al eens geprobeerd verandering in te brengen maar is het niet gelukt? Last van vermoeidheid gedurende de dag? Stemmingswisselingen, concentratieproblemen en nog veel maar waarvan je denkt dat het weleens samen kan hangen met slecht slapen? Het gaat om je gezondheid. Slapen kan je leren!

 

 

 

4x de letter R

 

 • Hierboven staan de 4 letters R  voor RUST RUIMTE REFLECTIE en RESET.

Rust betekent in deze context, de rust in jezelf, of rust in je omgeving of beide. Ruimte heb je nodig, ruimte in je lichaam, en/of ruimte om je heen. Deze beide R’en zijn nodig om te komen tot een mate van Reflectie. Het moment waarop je kunt nadenken over jezelf, de dingen die goed gaan in je leven en die dingen die je graag anders zou willen zien, wellicht verbeteren of veranderen. Na deze fase volgt een moment van Reset de fase waarin je de veranderingen of verbeteringen die je hebt bedacht voor jezelf gaat implementeren in je leven. Deze veranderingen kunnen klein zijn of groot. Ze kunnen betrekking hebben op werk, gezondheid of het realiseren van een ander leefpatroon. In feite staan “mijn”4 R’en op alle processen in je leven die voorafgaan aan de veranderingen of verbeteringen in je leven. Dit proces vindt meestal plaats wanneer je uit je dagelijkse patroon bent bijvoorbeeld op vakantie of wanneer er een nieuw jaar aanbreekt .

Heb je net vakantie gehad en wil je de zaken nu anders gaan aanpakken? De methode van Dixhoorn past hierop naadloos aan!

 

Stress bij tieners en jong volwassenen, burn-out kan al vroeg starten!

Interessant:

Een mooi artikel over hoe onze kinderen al onder druk staan, de gevolgen laten zich raden. Dit artikel uit NRC legt uit en geeft tips voor ouders en jeugd.

Druk: Tieners hebben net zo goed stress als volwassenen. Ouders kunnen daar wat aan doen. Maar dan moeten ze wel het goede voorbeeld geven.

Adem- en Ontspanningstherapie methode van Dixhoorn is ook heel geschikt voor jongeren en jong volwassenen.

https://www.nrc.nl/nieuws/2017/01/16/nooit-eens-even-niks-6240512-a1541499

Mentale of psychische overspannning

Mentale of psychische overspanning

Ben je met vakantie? Vertrek je bijna?
Ik wens je een heerlijke vakantie, vooral een ontspannen vakantie waar je ook bent of wat je ook doet. Wanneer je op plaats van bestemming bent en het ontspannen maar niet wil lukken, dan kan het zijn dat je te lang bent doorgegaan en de signalen genegeerd. Mentale signalen van overspanning zijn o.a;
• Slecht slapen/ vermoeid voelen
• Snel huilen of emotioneel zijn
• Snel geïrriteerd/kort lontje
• Geheugen- en/of concentratieproblemen
• Sombere gevoelens
• Gevoel dat niets je nog iets kan schelen/onverschilligheid
• Piekeren/malen in je hoofd

Er zijn er heus wel wat meer te noemen maar dit zijn wel de belangrijkste.

Zijn de klachten niet verdwenen na je vakantie? Maak een afspraak voor een proefbehandeling  want ontspannen kán je leren! www.komopadem.com 
Ik wens je een hele fijne zomer!

Zoals beloofd hieronder een opsomming van klachten en symptomen die kunnen ontstaan bij een disfunctionele ademhaling (waaronder hyperventilatie).

 

 

 

 

• een benauwd gevoel, kortademigheid, transpiratie;
hartkloppingen en pijn in de borst;
• een droge mond die strak kan aanvoelen;
• duizeligheid;
• een licht of warm gevoel in het hoofd;
tintelingen in armen en benen;
slecht zien/waas voor de ogen;
• Anders dan normaal klinkende geluiden;
Klam gevoel/zweterig;
• Idee te gaan flauwvallen;

Ervaar je deze klachten? Neem gerust contact op voor het maken van een afspraak. Ben je niet zeker of jouw klachten passen bij een disfunctionele ademhaling? Doe de test op de site, je krijgt vlot een reactie. Nog niet zeker? Ga naar je huisarts en bespreek ze, mochten ze passen bij een disfunctionele ademhaling of hyperventilatie dan zie ik je graag bij mij in de praktijk!

kom op adem, Inge Stolte, ademtherapieWat is hyperventilatie en disfunctioneel ademen.

Hyperventilatie betekent: hyper (=teveel) ventilatie (=ademen) je ademt dus meer in dan je nodig hebt.

Functioneel ademen betekent: de ademhaling past zich aan, aan de activiteit van het lichaam van dat moment.

Disfunctioneel ademen betekent: je ademt op een wijze die niet past bij de situatie van dat moment.

Een disfunctionele ademhaling, waar hyperventilatie onder valt, ontstaat meestal uit een periode van spanning en stress. Soms gebeurt dat in een acute aanval. Het geeft een beangstigend, stikkend en benauwd gevoel. Het gevoel om flauw te vallen en duizeligheid. Van hyperventilatie val je niet flauw, het gevoel kan wél een mate van angst oproepen. Hyperventilatie kan ook chronisch zijn. Het gebeurt de hele dag zonder dat je het  in eerste instantie merkt.

Een adempatroon dat langer aanhoudt en niet past bij de activiteit die je doet, of bij de situatie van dat moment, noem je een disfunctioneel adempatroon. Je ziet het regelmatig bij chronische stress. De samenstelling van zuurstof (O2) en koolstofdioxide (CO2) verandert  in je bloed waardoor je in de chronische vorm een aantal (gezondheids)klachten kunt ontwikkelen. Het positieve nieuws is dat adem- en ontspanningstherapie als diagnose en behandelmodel je klachten kunnen verminderen , verbeteren en vaak verdwijnen.

Wil je weten of er bij jou sprake kan zijn van een disfunctioneel adempatroon? Check de symptomen in mijn volgende blog. Je kunt natuurlijk ook alvast de test doen op mijn site om te zien of ik je op weg kan helpen. Ik ben je graag van dienst.

Vanzelfsprekend mag je vrijblijvend contact opnemen om je vragen te stellen. Meteen een afspraak maken kan natuurlijk ook. Gebruik bij voorkeur hiervoor het contactformulier!